Friluftsbyxor är det jag använder mest denna årstid

Hejsan på er

Nu när det är sommar så kan jag erkänna att jag nästan bor i mina friluftsbyxor. Jag ger mig ut i skog och mark så ofta jag bara kan för både vandring, fiske och tälta. Bärplockning lär det också bli lite längre fram och därför är jag så glad i mina friluftsbyxor som hänger med på äventyr efter äventyr. De har varit på vandring både i Norge och Norrland men de har också varit här i hemmaskogen när jag varit ute och byggt koja med systersonen.

Det som är så bra med ett bra friluftsbyxor i bra kvalitet är att de är slittåliga och står emot vind och en del väta. Jag är där emot inte ute på riktigt samma sätt under vintern. Jag tar mig ut men inte på samma sätt för jag dels har respekt för snö och kyla men också för att jag är frusen och föredrar sommaren. Vintern är väldigt vacker men på sommaren kan man bada i sjöar och bo i tält och det gillar jag. Om du ska köpa dig ett par friluftsbyxor så bli inte avskräckt av att de verkar kosta ganska mycket, för de håller i regel väldigt länge.

Det är inte att rekommendera att ge sig ut i skog och mark med ett par vanliga träningstights, i alla fall inte om du ska på en längre vandring eller kanske ska bygga eldstad. För när man letar runt i skogen efter ved och pinnar så går man ju emot och river sig en del och ett par tunna tights stå inte emot det, men det gör ett par friluftsbyxor. Hoppas ni har någon rolig och härlig naturupplevelse inbokad i sommar för det är verkligen bästa årstiden för det nu och några månader framåt. Ha en fin dag allihop!